Persoonlijke honden begeleiding

Als een hond niet luistert, kan er meer aan de hand zijn. Bij problemen die niet opgelost worden door een cursus kan persoonlijke honden begeleiding uitkomst bieden. Door middel van gedragstherapie wordt de hond dan in zijn thuissituatie in balans gebracht, waardoor de problemen opgelost kunnen worden. Het gaat hier om problematisch gedrag, waar geen standaardoplossing voor is.

Door mijn jarenlange ervaring met onder andere asielhonden, heb ik de meest uiteenlopende problemen voorbij zien komen. Én weten op te lossen. Waar geen oplossing mogelijk was, heb ik een nieuwe, passende woonsituatie weten te vinden, zodat de hond alsnog geplaatst kon worden. Met name van de asielhonden heb ik veel geleerd in het (creatief) oplossen van problemen.

Er zijn veel redenen waarom hondenbezitters voor persoonlijke begeleiding kiezen. Persoonlijke honden begeleiding is geschikt voor iedereen die vanuit de thuissituatie wil werken aan een oplossing voor individuele problemen met de hond. Ook kun je er gebruik van maken, als je graag met je hond op cursus wilt, maar er eerst andere problemen opgelost moeten worden voordat dit mogelijk is. Verder kan het zijn dat een hond tijdens de groepsles wél luistert en wél het gewenste gedrag vertoont, maar thuis niet. Persoonlijke begeleiding aan huis zorgt ervoor dat ook die problemen aangepakt worden. Dus zie je zelf even niet hoe je je hond in balans kunt brengen? Aarzel niet en neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Er kan vrijwel altijd een oplossing gevonden worden!

Individuele honden begeleiding aan huis

Persoonlijke begeleiding vindt altijd in de thuissituatie van de hond plaats. Dit is immers zijn vertrouwde omgeving. Hoe gaat dat in z’n werk? Ik kom bij je thuis, om kennis te maken met de hond en hem te observeren. Dan brengen we de hond in een situatie, waarbij er problemen komen kijken. Weer observeer ik hem nauwkeurig, waarna we het gedrag van de hond bespreken. Vervolgens bespreek ik mijn voorgestelde werkwijze, waardoor het probleem opgelost kan worden.

Al tijdens het eerste bezoek kan de therapie beginnen. Je leert een goede roedelleider te worden, waardoor de hond weer in balans komt en de problemen opgelost kunnen worden. Ook als problemen al jaren bestaan, kan persoonlijke begeleiding je verder helpen bij een goede omgang met je hond. Het is de investering zeker waard!

Privéles voor honden

Naast individuele begeleiding, is het bij De Doorzetter mogelijk om privéles te krijgen. Houd je zelf niet zo van een groepsles en ben je thuis meer op je gemak? Of is een groepsles niet geschikt voor je hond, omdat hij bijvoorbeeld nog niet met andere honden overweg kan? Dan is privéles aan huis een ideale uitkomst.

Privéles wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Iedereen vindt immers andere dingen belangrijk om te leren. Tijdens een privéles kun je zelf bepalen wat je wilt gaan leren, hoe vaak je les krijgt en hoe lang de les duurt.

Ook privéles voor groepen is mogelijk! Als je zelf een groepje hondenbezitters bij elkaar brengt en een grote tuin hebt, kom ik graag langs voor privéles op maat.

Persoonlijke honden begeleiding in de drie noordelijke provincies

Ik werk in de drie noordelijke provincies met als startpunt Hoogeveen. Woon je wat verder weg? De afstand is voor mij geen bezwaar; ik kom graag bij je langs. Voor de extra reistijd (langer dan 15 minuten) ben ik dan genoodzaakt mijn uurtarief en een kilometervergoeding te berekenen. Voor de kosten zie onder informatie, prijzen.

persoonlijke begeleiding
persoonlijke begeleiding2
persoonlijke begeleiding3