Pretcursus

Iedereen die bij ons wil trainen, begint met de pretcursus.

P.R.E.T. staat voor:             Praktijkgerichte
                                              Resultaatgevende
                                              Elementaire
                                              Training, zonder pijn, straf of dwang

De pretcursus is een praktijkgerichte opvoedingscursus en geeft in korte tijd resultaat.

We werken aan vier hoofdpunten:

  • een relatie tussen baas en hond, gebaseerd op wederzijds respect
  • sociaal gedrag
  • niet trekken aan de lijn
  • terugkomen bij de baas ondanks allerlei afleidingen.

Het merendeel van problemen met de hond heeft met één van deze vier punten te maken. Gedurende de cursus worden ook alle basiscommando’s aangeleerd.

De pretcursus is voor iedere gezonde hond, pup of volwassen, ongeacht of hij al eerder getraind heeft. De hond moet over een geldige cocktailenting beschikken. Een puppy moet minimaal tegen hondenziekte en Parvo ingeënt zijn.

Wil je zo snel mogelijk met je pup beginnen, maar is hij nog niet goed ingeënt? Je kunt gewoon beginnen, maar je neemt de hond nog niet mee naar cursus zolang hij nog niet goed ingeënt is. Het is heel verstandig om zo snel mogelijk te beginnen. Jong geleerd is oud gedaan!

Sommige honden zijn er nog niet aan toe om in een groep getraind te worden, bijvoorbeeld omdat ze erg agressief kunnen zijn of juist extreem bang. Het kan niet van een groepsles verwacht worden om dergelijke problemen op te lossen. In dat geval is het belangrijk om de hond eerst in de thuissituatie in balans te brengen. Je kunt me dan inschakelen voor persoonlijke begeleiding aan huis, om de bestaande problemen aan te pakken. Daarna kun je met de hond aan de pretcursus beginnen, om hem verder te trainen.

De pretcursus bestaat uit acht wekelijkse lessen van één uur en wordt gegeven op zorgboerderij ‘De Mikkelhorst’ in Haren en bij voldoende belangstelling ook op de locatie in Rolde.

Wie na de pretcursus verder wil trainen, is van harte welkom bij de basiscursus.

pret cursus1
pretcursus2
pretcursus3