Workshop ‘Hondentaal voor kinderen’

Honden kennen een eigen taal en gebruiken hiervoor hun hele lichaam. Zo kun je aan de staart zien hoe een hond zich voelt. Een hond kan op een hoop verschillende manieren kwispelen, het betekent dus niet dat hij dan altijd blij is. Hij kan bijvoorbeeld ook boos, bang, ongerust of opgewonden zijn. Ook kun je aan de manier waarop een hond blaft horen hoe hij zich voelt. Het is heel belangrijk dat kinderen leren hoe honden praten, om zo ongelukken te voorkomen. Maar dat niet alleen. Als kinderen en honden elkaar begrijpen, zal het samenleven veel fijner worden voor beide!

Tijdens deze leuke workshop leren kinderen goed naar honden te kijken en luisteren, om zo meer te leren over de verschillende soorten lichaamshoudingen en blaffen. De kinderen krijgen een boekje met informatie mee naar huis.

Deze workshop duurt twee uur en wordt aan het eind van een doordeweekse middag of op een zaterdagochtend gegeven. In de agenda is te zien wanneer er een workshop gepland is. Ook op de website van ‘De Mikkelhorst’ wordt deze workshop aangekondigd.

workshop hondentaal voor kinderen
workshop hondentaal voor kinderen2
workshop hondentaal voor kinderen3