Workshop behendigheid voor honden

Behendigheid (agility) is een sport voor actieve honden, waarbij plezier voorop staat. Om je hond bij te kunnen houden, heb je ook als baas een goede conditie nodig… Behendigheid is leuk, leerzaam en zal tot een beter opgevoede hond leiden. Om aan behendigheid te werken, is het nodig dat je hond commando’s kent en los bij je kan blijven. Bij behendigheid gaat het om teamwork en het versterkt daardoor de band tussen hond en baas.

Een behendigheidsparcours bestaat uit een aantal hindernissen, die doorgaans in een vaste volgorde genomen moeten worden. Maar er zijn ook variaties, zoals het spelparcours, waarbij de keuze van volgorde aan de baas is.

Een workshop behendigheid voor honden gaat bij De Doorzetter voornamelijk om plezier. Je kunt behendigheid ook op wedstrijdniveau doen, maar wij willen mensen vooral kennis laten maken met behendigheid als hondensport.

De hondenclub waar ik vele jaren heb lesgegeven in gehoorzaamheid en behendigheid was in de jaren tachtig pionier op het gebied van behendigheid. Meneer Pesman, de oprichter van de hondenclub, zei hierover “ja, wel leuk, dat gespring enzo,” maar eigenlijk vond hij het maar niks! Bij hem ging het vooral om africhten. Hij zou nooit kunnen vermoeden dat behendigheid tot een van de grootste wedstrijdsporten voor honden in Nederland uit zou groeien.

workshops behendigheid1
workshops behendigheid2
workshops behendigheid3