Wandelen met de hond zou een feestje moeten zijn, maar dat is niet voor iedereen zo. Veel mensen ervaren problemen tijdens het wandelen. De dingen die vaak genoemd worden zijn:

  • de hond trekt enorm
  • ik krijg de aandacht niet van de hond
  • ik krijg de hond niet terug als hij eenmaal los van de lijn is
  • het lukt niet om de hond bij me te krijgen als hij een andere hond, kat of iets anders ziet.

Tijdens de workshop ‘Plezierig wandelen met je hond’ gaan we in op deze en andere problemen die baasjes ervaren tijdens het wandelen met de hond. Wij zoeken naar een manier om dit gedrag te veranderen, zodat een wandeling daadwerkelijk zorgt voor plezier!

De workshop bestaat uit twee delen. Op zaterdag 11 maart van 9.30 uur – 12.30 uur gaan we het theorie gedeelte behandelen. Kennis van de theorie maakt dat we de praktijk kunnen veranderen! Hoe ontstaat een goede communicatie? Mensen en honden spreken niet dezelfde taal, de natuurlijke reactie van een hond op een gewaarwording is niet per se dezelfde als die van ons. De problemen die mensen ervaren ontstaan hierdoor. Zowel mensen als honden moeten de communicatievorm van de ander leren beheersen wil de liefde kunnen opbloeien. We zullen het belang van het gebruik van de zintuigen behandelen in de communicatie tussen mensen en honden.

Na een uitgebreide uitleg over bovenstaande gaan we het aanleren van commando’s behandelen. Vervolgens gaan we een aantal commando’s die in deze workshop belangrijk zijn uitleggen. Er zal in ieder geval 1 hond aanwezig zijn om te kunnen zien hoe het in de praktijk werkt. Aandacht, netjes aan de riem lopen en hier komen zullen in ieder geval behandeld worden.

Vervolgens ga je thuis aan de slag waarna 14 dagen later op zaterdag 25 maart de praktijk volgt tijdens een gezamenlijke wandeling. De start is om 9.30 uur.

De kosten voor de 2 bijeenkomsten samen zijn €100,- Dit is inclusief lesmateriaal, clicker en koffie of thee. Opgeven kan via de mail.